Какво се случи до този час?  Две декларации, посветени на днешния

...
Какво се случи до този час? 
Две декларации, посветени на днешния
Коментари Харесай

Мислите ли, че имената на българските клубове в РСМ са провокативни?

Какво се случи до този час? 

Две заявления, отдадени на днешния ден за битка с домашното принуждение, бяха изчетени при започване на пленарния ден. И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия настояха за бързото приемане на закон, който да контролира казуса и да оказва помощ на нуждаещите се от поддръжка и протекция. След това, със 121 гласа " за " и 93 " срещу " депутатите одобриха на първо четене контракта за осем нови изтребителя F-16. Българска социалистическа партия и " Възраждане " се оповестиха " срещу " утвърждението на контракта за доставка на новите самолети. Депутатите не престават с приемането на Изборния кодекс на второ четене. 

Между 13 и 16 незаконни мигранти са хванати на бул " Цариградско шосе ", на входа на София. Броят им не е конкретизиран. Те са пътували в автомобил вид миниван със сръбска регистрация. Спрени са от патрул на Пътна полиция. Не е имало непокорство от страна на водача. Засега не е ясно и дали мигрантите са от Сирия или Афанистан. Известно е, че са влезнали от Турция.

Анонимен сигнал за сложено самоделно взривно устройство в Софийския областен съд подвигна на крайник столичната полиция, оповестиха за Dir.bg от съда. Заплахата е получена към 8 и половина тази заран. Мъжки глас декларирал, че има сложена бомба в постройката на съда, само че не прецизирал в коя от двете. Затова постройките, които се намират на бул. " Цар Борис Трети " и бул. " Скобелев " в София били опразнени за инспекция.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Бившият началник на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов осъди Министерство на вътрешните работи. За какъв брой и за какво? Чуйте в обедните Podcast вести. 

А какво ще кажете за това? 

След като през вчерашния ден клубът на гражданско съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид за следващ път стана обект на нахлуване, като този път по него бе стреляно с огнестрелно оръжие, Министерство на външните работи връчи протестна нота на македонската посланичка у нас. " Още когато се отваряха тези клубове споделих, че те могат да съставляват само провокация, поради имената, които им бяха дадени - будят отрицателни усеща в жителите, тъй като са свързани с най-негативната част от европейската история. Призовах да се отварят културно-информационни центрове, които ще сближават ", сподели министър председателят на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски. В такава конюнктура през днешния ден се открива Културно-информационният център на Република България в Скопие, който към този момент ще се обитава в нова постройка в центъра на града. На откриването ще участва министърът на културата проф. Велислав Минеков. От пресцентъра на " Възраждане " оповестиха, че водачът на партията Костадин Костадинов през днешния ден също ще посети Скопие и Охрид, дружно със заместник-председателя на Народното събрание Цончо Ганев и още четири народни представители.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР